Tours & workshops

Rekening houdend met de corona-maatregelen kun je de special distillery tour met proeverij-pakket reserveren. De andere activiteiten kunnen gereserveerd worden met een datum na 11 november. Het doorgaan van de activiteiten is afhankelijk van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Je kunt bij Bottle Distillery rondleidingen, proeverijen en workshops volgen. Voor groepen vanaf 6 personen is dit mogelijk op elke dag van de week. Je kunt bij het reserveren de gewenste dag en tijd aangeven.

Ben je alleen of met een groep tot 6 personen? Een rondleiding is, op afspraak, van donderdag tot en met zondag mogelijk. Voor proeverijen en workshops kun je je inschrijven op geselecteerde datums.

DISTILLERY TOUR MET PROEVERIJ-PAKKET

In deze speciale distillery tour kun je onze distilleerderij bezoeken op een ‘corona-verantwoorde’ manier. Tijdens een rondleiding krijg je uitgebreid toelichting over de distilleerderij en lichten we bij de distilleerketel de werking ervan toe. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten sterke dranken die we maken. Je stelt je eigen thuisproeverij samen met naar keuze 3 van onze distillaten.
De distillery tour is afgestemd op de vereiste en gewenste corona-regels. De tour wordt gegeven voor gezelschappen van maximaal 4 personen per gezelschap. Elke groep is maximaal 8 personen groot. Voldoende afstand houden en het dragen van een mondkapje door de rondleider en de bezoekers is verplicht. We desinfecteren onze ruimtes met grote regelmaat en voor bezoekers staan er bij binnenkomst en in de distilleerderij diverse dispensers om de handen te desinfecteren.
Reserveren voor de distillery tour is vereist. De tour kan geboekt worden op woensdag tot en met zondag met aanvangstijd tussen 12.00 uur en 19.00 uur.

Tijdsduur: circa 3/4 uur
Prijs per persoon: € 17,50 (rondleiding + thuisproeverij-pakket)

RONDLEIDING

In een rondleiding krijg je toelichting over de distilleerderij en gaan we uitgebreid in op de werking van onze distilleerketel. Je krijgt een toelichting op de verschillende soorten sterke dranken. In het proeflokaal proef je naar eigen keuze 3 van onze distillaten.

Tijdsduur: circa 1/2 uur
Prijs per persoon: € 12,50 (rondleiding + 3 proefglazen)

PROEVERIJ

Na ontvangst met een welkomstdrankje krijg je een uitgebreide toelichting over de distilleerderij, het proces van distilleren en extraheren en de werking van onze distilleerketel. Je krijgt uitgebreid uitleg over onze distillaten en gaat onze likeuren, bierbrands, wodka en gins (puur en gemixt) proeven.

Tijdsduur: circa 1 1/2 uur
Prijs per persoon: € 25,00 (rondleiding + proeverij assortiment)

WORKSHOP GIN MAKEN

De workshop Gin Maken start met een rondleiding. We geven je uitgebreid inzicht in het proces van grondstof tot eindproduct. Vervolgens krijg je uitleg over de werking van de distilleerketel, de fases in het distilleren en het rijpingsproces in onze eikenhouten vaten. Met ruiken en proeven beleef je elke stap van het proces.
Na de rondleiding proef je verschillende soorten gins. Puur en in combinatie met verschillende tonics en garneringen. Daarna ga je zelf met distillaten en extracten aan de slag om jouw eigen unieke gin te maken. Je kunt je DIY gin zelf proeven en elkaars creaties beoordelen. Jouw eigen DIY gin neem je in een flesje mee naar huis.

Tijdsduur: circa 2 1/2 uur
Prijs per persoon: € 42,50 (rondleiding + proeverij + flesje DIY Gin)

MASTERCLASS RUM

In de Masterclass Rum maak je een verdieping op de veelzijdige wereld van rum en ga je je eigen flesje rum maken. We behandelen het ontstaan van rum en de grondstoffen die gebruikt worden. Je krijgt inzicht in de verschillende rumstijlen en we behandelen de soorten rum met uitgebreid inzicht in het proces van grondstof tot eindproduct. Met ruiken en proeven beleef je elke stap van het proces.
Je kennis wordt verder verrijkt met inzichten over de verschillende fracties die we gebruiken, verschil in gebruikte alcoholpercentages en het gebruik van van zoetstoffen Daarna ga je zelf met een uitgebreid pallet aan ingrediënten aan de slag om jouw eigen unieke rum te maken. Je kunt je DIY rum zelf proeven en elkaars creaties beoordelen. Jouw eigen DIY rum neem je in een flesje mee naar huis.

Tijdsduur: circa 2 1/2 uur
Prijs per persoon: € 45,00 (masterclass inclusief proeven en flesje DIY rum)

WORKSHOP KRUIDENBITTER/KRUIDENLIKEUR MAKEN

De workshop Kruidenbitter/kruidenlikeur Maken start met een rondleiding. We geven je uitgebreid inzicht in het proces van grondstof tot eindproduct. Vervolgens krijg je uitleg over de werking van de distilleerketel, de fases in het distilleren en het rijpingsproces in onze eikenhouten vaten. Met ruiken en proeven beleef je elke stap van het proces.
Tijdens en na de rondleiding proef je de verschillende bierbrands, gins, wodka en likeuren uit ons assortiment. Daarna ga je zelf met distillaten en extracten aan de slag om jouw eigen kruidenbitter of kruidenlikeur te maken. Je kunt je DIY kruidenbitter of kruidenlikeur zelf proeven en elkaars creaties beoordelen. Jouw eigen DIY kruidenbitter of kruidenlikeur neem je in een flesje mee naar huis.

Tijdsduur: circa 2 1/2 uur
Prijs per persoon: € 42,50 (rondleiding + proeverij + flesje DIY Herbal Liqueur)